Home » Local » Ai trecut prin infecția cu COVID-19? Atunci ești predispus la cheaguri de sânge ce pot cauza decesul. Analiza D-dimeri îți poate salva viața!

Ai trecut prin infecția cu COVID-19? Atunci ești predispus la cheaguri de sânge ce pot cauza decesul. Analiza D-dimeri îți poate salva viața!

Ați trecut prin infecția cu COVID-19 și vă temeți că organismul dumneavoastră a rămas cu sechele?

Chiar dacă ați depășit cu brio perioada de boală, pot apărea probleme de sănătatea post-covid, care, netratate la timp, pot conduce spre deces.

Deși afectarea sistemului respirator este principala caracteristică a infecției provocate de noul coronavirus, studii recente indică faptul că infecția COVID-19 este asociată cu tulburări de coagulare. De ce ?

COVID-19 poate determina ca celulele sanguine să se aglomereze și să formeze cheaguri (trombi) în sistemul vascular, ceea ce predispune pacienții la un risc crescut de tromboză venoasă.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă speriați!  Specialiștii vin în ajutorul oamenilor care au trecut prin infecția COVID-19 și le pune la dispoziție o analiză minune.

D-dimeri este numele analizei care depistează cheagurile de sânge. Vă vine să credeți sau nu, dar o singură analiză de sânge făcută la timp poate face diferența dintre viață și moarte.

Pentru a ne asigura că suntem bine, putem face analiza D-dimeri, o analiză care măsoară nivelul acestori dimeri, care sunt considerați un marker al stării de hipercoagulabilitate și al fibrinolizei endogene, niveluri crescute fiind înregistrate la pacienții afectați de tromboze.

 

Care sunt cei mai vulnerabili pacienți care trebuie să facă analiza D-dimeri?

–      Persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19;

–      Persoanele care au următoarele simptome: durere picioare, umflare picioare, senzație de căldură a picioarele și modificări de culoare a membrelor.

 

Analiza: recoltare de sânge

Interpretarea rezultatelor

Concentratiile de D-dimeri sunt exprimate în μg/mL echivalenti de fibrinogen, fiind corelate cu cantitatea de fibrinogen folosită pentru prepararea D-dimer standardului. Cantitatea efectivă de D-dimeri este aproximativ 50% din aceasta valoare. Astfel:

0.5 μg/mL FEU=0.25 μg/mL D-dimeri.

În urma rezultatelor, medicii vă pot oferi tratamentul potrivit pentru dizolvarea cheagurilor de sânge.

 Limite și interferențe

Valori crescute de D-D pot fi întâlnite în sarcina normală, terapia cu estrogeni, contraceptive orale, la persoane vârstnice, după traumatisme și stres postoperator.

 

De ce trebuie să aveți în vedere această analiză?

Răspunsul este pe cât se poate de simplu. Cheagurile de sânge provoacă decese.

Dacă după cele citite anterior v-ați hotărât să faceți analiza D-dimeri vă puteți face o programare la PRO LIFE Medical- Laborator de analize medicale din Bârlad, cu adresa: Str. Republicii, nr.277BIS.

Numerele de telefon vă stau la dispoziție: Tel.: 0235419255
Tel.: 0731 490771.

 

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*