Home » Administratie » În comuna Hoceni, deșeurile sunt colectate selectiv! Sistemul de colectare este din poartă în poartă

În comuna Hoceni, deșeurile sunt colectate selectiv! Sistemul de colectare este din poartă în poartă

În comuna Hoceni, deșeurile de la gospodăriile populației sunt colectate din poartă în poartă. Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni, a spus că este un pas important în activitatea de salubrizare, iar sistemul funcționează foarte bine. Cel mai important lucru este că odată cu trecerea la acest mod de preluare a deșeurilor, se face și o colectare selectivă a deșeurilor.

„Am cumpărat pubele pe care le-am distribuit la gospodării, dar am achiziționat și saci din plastic. Când am trecut la colectarea din poartă în poartă am împărțit și sacii pentru gunoi menajer. Când firma de colectare ajunge la gospodăria unui cetățean și îi golește pubela, deja îi face observații dacă gunoiul nu este selectat. S-au stabilit zile pentru gunoiul menajer și zile pentru gunoiul reciclabil”, a spus Vasile Țabără.

De altfel, în comuna Hoceni, până la implementarea sistemului integrat de management al deșeurilor, autoritățile locale au derulat un alt proiect european prin care a construit 28 de platforme pentru depozitarea gunoiului și au fost achiziționate europubele. Ulterior, cu bani de la bugetul local, au mai fost amenajate încă 15 platforme, pentru ca toți locuitorii să aibă acces la serviciul de salubritate de la o distanță aproximativ egală.

Consiliul Județean Vaslui a finalizat, la sfârșitul anului trecut, fazarea proiectului „Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui”. Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat în data de 14 aprilie 2011 și a beneficiat de o finanțare de aproximativ 40 milioane de euro, prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007 – 2013.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*