Home » Invatamant » Elevii Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui vor primi pachete alimentare gratuite

Elevii Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui vor primi pachete alimentare gratuite

Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui a fost ales ca unitate pilot în cadrul programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi în anul 2022. Unitatea de învățământ dispune de un număr de 772 elevi şi pentru care, în semestrul II al anului şcolar 2021-2022, în perioada desfăşurării cursurilor, se va acorda, cu titlu gratuit, un suport alimentar în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, inclusiv TVA.

În acest sens, se alocă bugetului local al municipiului Vaslui, pentru cei 772 elevi ai Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui, în cadrul semestrului II al anului şcolar 2021-2022, suma de 749.000 lei, defalcată din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul local.

Conform legislației în vigoare, procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare se organizează la nivelul fiecărei unităţi administrativ – teritoriale şi se stabileşte potrivit prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

Suportul alimentar consta, după caz, într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar pe zi. Programul se derulează având în vedere situaţia identificată la nivelul sistemului de învăţământ preuniversitar, în care un număr mare de elevi se află în situaţie de abandon şcolar ca urmare a condiţiilor socio-economice şi geografice defavorabile. Obiectivul programului este să stimuleze motivarea pentru învăţare şi creşterea eficienţei efortului intelectual al copiilor din unităţile de învăţământ  pilot, printr-o alimentaţie echilibrată.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*