Home » National » Ministerul Apărării demonstrează că imaginile virale care prezintă presupuse trupe străine în România sunt doar imagini vechi

Ministerul Apărării demonstrează că imaginile virale care prezintă presupuse trupe străine în România sunt doar imagini vechi

În ultima vreme, pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe care prezentau transporturi de materiale militare, cu precizarea că s-ar întâmpla în țara noastră. În acest sens, Ministerul Apărării a atenționat luni asupra clipurilor virale de pe rețele sociale care prezintă presupuse trupe străine în România și arată că sunt imagini vechi de la exerciții militare din anii trecuți.

„Atenție la clipurile virale cu coloane militare‼️ În ultimele zile, pe diferite platforme de social media, circulă înregistrări video cu așa-zise deplasări recente prin țara noastră de coloane de vehicule militare românești sau străine. Aceste înregistrări sunt prezentate ca „dovezi” ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina. Niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puțin cinci-șase luni, fie de noi, fie de alți utilizatori”, arată Ministerul Apărării.

Ministerul a realizat și un colaj în care demontează falsurile de pe rețelele sociale și arată că singurele imagini recente din acest colaj (22 ianuarie 2022) reprezintă carcase de tancuri din Al Doilea Război Mondial, demilitarizate, importate din Bulgaria de o firmă din Cehia și care au tranzitat România.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: