Home » Administratie » Socializarea costă! Fântâna arteziană din parcul căminului de bătrâni de la Codăești costă peste 52.000 de euro

Socializarea costă! Fântâna arteziană din parcul căminului de bătrâni de la Codăești costă peste 52.000 de euro

La Centrul de Asistență Medico-Socială din Codăești se va amenaja un parc pentru recreere. În acest sens, Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat documentația tehnico-economice și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție. În timpul discuțiilor, consilierii județeni au precizat că unele cheltuieli pentru construcția acestui parc sunt foate mari.

„Fântâna arteziană de ce e așa de scumpă?! Suma de 52.000 de euro este cât costă un apartament pentru o fântână arteziană. Noi nu contestăm să se facă acolo o fântână”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier județean PNL.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a răspuns că există un proiect și este o estimare făcută de specialiști și este posibil ca proiectanții să aibă exigențe și să crească sumele pentru astfel de investiții.

„Țin ca aceste proiecte să treacă. Centrele sociale din Băcești, Codăești, Spitalul Județean de Urgență Vaslui sunt într-un proces de reabilitare, de înfrumusețare pentru a reda acestor locații un aspect frumos”, a precizat Dumitru Buzatu.

Finanțarea investiției se va face din bugetul local al județului Vaslui și fondurile proprii ale Centrului de Asistență Medico-Socială Codăești. Valoarea totală a proiectului este de 1.302.837 lei (inclusiv TVA).

Lucrările la parc se vor realiza într-o perioadă de maxim 24 de lui și constau în următoarelor activități: amenajarea terenului (lucrări de îndepărtare a stratului vegetal, aducere la cota proiectată); realizarea aleilor pietonale; realizarea spațiului pentru activități culturale (amfiteatru); realizarea fântânii arteziene; realizarea iluminatului exterior; echiparea cu mobilier specific (bănci, coșuri de gunoi).

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*