Home » Local » Diaree? Flatulență? Oboseală? Toate aceste pot fi provocate de Intoleranța la GLUTEN. Hai la analize pentru a verifica dacă te confrunți și tu

Diaree? Flatulență? Oboseală? Toate aceste pot fi provocate de Intoleranța la GLUTEN. Hai la analize pentru a verifica dacă te confrunți și tu

Diaree? Flatulență? Scădere în greutate? Oboseală? Greață? Vărsături? Dureri abdominale?

Toate aceste sunt printre simptomele care se leagă de intoleranța la gluten.

Ce este glutenul?

Glutenul este o proteină care se regăsește în: GRÂU – SECARĂ – ORZ.

Ce este intoleranța la gluten și când apare?

Intoleranța la gluten este o afecțiune cronică a tractului digestiv declanșată de o ingestie la gluten. De obicei apare în copilărie și la persoanele cu predispoziție genetică.

Pentru o viață normală, fără simptomele neplăcute specifice intoleranței la gluten trebuie doar să faceți o analiză de sânge din care se va confirma dacă sunteți sau nu în acest caz.

 De ce trebuie să fac această analiză?

Intoleranța la gluten este foarte rar întâlnită, de aceea trebuie să vedeți cu exactitate dacă simptomele ce vă supără sunt cu adevărat provocate de această intoleranță sau provin din alte cauze. De asemenea, trebuie să știți că numărul femeilor care sunt afectate de intoleranța la gluten este mai mare decât cel al bărbaților.

 

Laboratorul de analize PRO LIFE MEDICAL vă pune la dispoziție analiza de sânge pentru depistarea intoleranței la gluten.

Ne găsiți la adresa: Str. Republicii, nr.277BIS sau ne puteți suna:

Tel.: 0235419255      Tel.: 0 731 490771

 

În cazul în care se confirmă faptul că aveți intoleranță la gluten, medicul vă va prescrie dieta necesară din care se vor exclude alimentele care conțin: grâu, secară și orz.

 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: