Home » Administratie » Echilibrarea sărăciei! Drânceni un plus de 6,7 milioane lei la buget, Găgești un minus de 1,4 milioane de lei

Echilibrarea sărăciei! Drânceni un plus de 6,7 milioane lei la buget, Găgești un minus de 1,4 milioane de lei

Consiliul Județean (CJ) Vaslui repartizează fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale fără să țină cont de culoarea politică a primarilor. Acesta a fost mesajul transmis de Dan Marian, vicepreședintele CJ Vaslui, grupului de consilierii liberali care a depus un amendament la proiectul de hotărâre privind repartizare de fonduri. Vicepreședintele CJ a dat ca exemplu comuna Drânceni, care se afla pe lista UAT-urilor pentru care consilierii liberali au solicitat bani pentru echilibrare. Astfel, dacă comuna Drânceni înregistrează un excedent bugetar de 6,7 milioane de lei, comuna Găgești aflată în grupul celor 21 de UAT-uri care au primit fonduri, contabilizează un deficit de 1,4 milioane de lei.

„Am dat fonduri acolo unde sunt nevoi urgente, pentru ca UAT-urile să nu închidă pe minus bugetele. În propunerea de repartizare făcută de CJ Vaslui nu se ține cont de apartenența politică, ci doar de nevoi”, a explicat Dan Marian.

În ședința CJ Vaslui de la sfârșitul săptămânii trecute, liberalii au depus un amendament în ceea ce privește repartizarea fondului de 6 % din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Pe lângă cele 21 de UAT-uri prevăzute în proiectul de hotărâre să primească în total 8,8 milioane de lei, consilierii liberali au trecut pe listă și alte comunități. Astfel, s-a propus ca Bârladul să primească 1.000 mii lei, Negrești tot 1.000 de lei, iar mai multe comune sume cuprinse între 250.000 și 350.000 de lei. Este vorba de spre Văleni, Deleni, Tăcuta, Vetrișoaia, Dimitrie Vantemir, Drânceni, Codăești, Costești, Bogdana, Crețești etc. În total este vorba de o sumă de 6.650 lei, bani care să provină din surplusul rămas pentru repartizarea către UAT-uri. Supus la vot, amendamentul a fost respins cu majoritate de voturi.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*