Home » National » România începe negocierile pentru a intra în OECD

România începe negocierile pentru a intra în OECD

Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a decis să înceapă negocierile de aderare cu șase candidați: Argentina, Brazilia, Bulgaria, Croația, Peru și România. Decizia vine ca urmare a deliberării atente a membrilor OCDE pe baza dovezilor din Cadrul pentru Luarea în Considerare a Posibililor Membri și a progreselor făcute de către cele șase state de la primele cereri depuse pentru calitatea de membru OECD.

Foile de parcurs individuale pentru procesul de evaluare detaliată vor fi pregătite cu condiția ca aceste țări să confirme aderarea lor la valorile, viziunea și prioritățile reflectate în declarația OCDE privind viziunea aniversară de 60 de ani și în declarația Consiliului ministerial adoptată anul trecut.

Aceste documente reafirmă obiectivele Convenției fondatoare a OCDE, la care noii deputați trebuie să adere, și stabilesc valorile împărtășite de membrii OCDE, inclusiv păstrarea libertății individuale, valorile democrației, statului de drept și protecției drepturilor omului, precum și valoarea economiilor de piață deschise, comerciale, competitive, durabile ș transparente. Acestea se referă, de asemenea, la angajamentul membrilor OCDE de a promova o creștere economică durabilă și favorabilă incluziunii și la obiectivele lor de combatere a schimbărilor climatice, inclusiv stoparea și inversarea pierderii biodiversității și a defrișărilor.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*