Home » National » Tulpina Omicron este prezentă la 99% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19

Tulpina Omicron este prezentă la 99% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19

Omicron s-a răspândit fără oprire în România. La momentul actual, tulpina Omicron este prezentă la 99% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, DSP Botoşani a solicitat, săptămâna trecută, laboratorului de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi secvenţierea genomului virusului SARS-CoV-2 în cazul a 42 de pacienţi diagnosticaţi pozitiv la testul de depistare a virusului, iar în toate cazurile a fost identificată tulpina Omicron.

„Această tulpină este o tulpină dominantă, având în vedere că în ultima săptămână din cele 42 de probe trimise la secvenţiere toate au ieşit pozitive la tulpina Omicron. Este o tulpină dominantă în momentul de faţă în judeţul Botoşani”, a afirmat Adăscăliţei.

Oficialul DSP susţine că prezenţa acestei tulpini la bolnavii de COVID-19 explică contagiozitatea ridicată şi numărul mare de infectări din ultimele două săptămâni.

În judeţul Botoşani existau, marţi, 3.253 de persoane infectate cu COVID-19, ceea ce face ca rata medie de infectare să fie de 7,09 cazuri la 1.000 de locuitori.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: