Home » Local » Primăria Negrești a lansat o inițiativă locală pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Primăria Negrești a lansat o inițiativă locală pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Primăria Negrești at amenajat două puncte speciale, unde cetățenii orașului pot depune deșeurile reciclabile: cartoane, sticlă, plastic. Cristi Rusu, primarul orașului Negrești, a spus că cetățenii se conformează acestui program pilot și va extinde zonele în care pot fi depuse deșeurile selectate.

„Am făcut două țarcuri în oraș pentru colectarea selectivă a deșeurilor și văd că funcționează. Vom continua de la bugetul local să luăm sumele disponibile, să fim proactivi în această direcție și să colectez cantitatea impusă”, a spus Cristi Rusu.

Pentru ca sistemul integrat de management al deșeurilor să funcționeze în parametri optimi, este foarte important ca, periodic, conducerea Agenției de Dezvoltare Intercomunitare Vaslui să se deplaseze în diferite zone ale județului pentru a discuta această problematică.

„Să vină la noi și să le spunem cu ce ne confruntăm și să găsim soluții împreună”, a explicat primarul Negreștiului.

La nivelul județului Vaslui au fost înființate 5 zone de colectare a deșeurilor: Negrești, Vaslui, Bârlad, Huși, Roșiești. Activitatea de colectare și transport este realizată în baza unor contracte de delegare a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale. Pentru Lotul 1 Negrești este un contract încheiat între ADIV și S.C. Domighian’s Park SRL, pe o durată de 5 ani.

În data de 5 februarie 2021, Agenția pentru Protecția Mediului a eliberat avizul de mediu pentru UAT – Județul Vaslui, moment care marchează finalizarea implementării proiectului „Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui”. Este vorba despre un proiect care impune o gestionare a deșeurilor în sens modern și rațional, cu protejarea naturii și a locuitorilor județului.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: