Home » National » Un tablou semnat de Botticelli a fost vândut cu 45 de milioane de dolari la o licitație din New York

Un tablou semnat de Botticelli a fost vândut cu 45 de milioane de dolari la o licitație din New York

Un tablou semnat de artistul italian Sandro Botticelli a fost vândut în cadrul unei licitaţii organizate la New York contra unei sume de aproximativ 45 de milioane de dolari, la finalul unui duel înflăcărat al ofertelor propuse de mai mulţi colecţionari de artă, informează DPA şi AFP, citate de Agerpres.

Trei ofertanţi s-au luptat pentru achiziţionarea tabloului timp de circa şapte minute, a precizat joi casa de licitaţii Sotheby’s. Identitatea cumpărătorului capodoperei renascentiste nu a fost însă dezvăluită.

Tabloul ”The Man of Sorrows” este un portret al lui Isus Cristos înfăţişat purtând o coroană de spini pe cap şi având braţele şi încheieturile legate cu funii.

Potrivit experţilor citaţi de Sotheby’s, tabloul a fost realizat la începutul anilor 1500, la sfârşitul vieţii lui Sandro Botticelli (1445-1510), cunoscut pentru operele sale expuse în Galeria Uffizi (”Primăvara”, ”Naşterea lui Venus”) şi pentru frescele care ornează Capela Sixtină de la Vatican, potrivit AFP.

Conform Sotheby’s, tabloul, aflat într-o stare bună de conservare şi încadrat într-o ramă ornamentată aurie, a aparţinut în secolul al XIX-lea unei celebre cântăreţe engleze din acea vreme, Adelaide Kemble Sartoris, apoi moştenitorilor acesteia. Cu prilejul precedentei sale vânzări la licitaţie, desfăşurată în 1963, tabloul a fost cumpărat pentru suma de 10.000 de lire sterline.

În urmă cu circa un an, Sotheby’s a vândut la licitaţie un alt tablou de Sandro Botticelli, ”Portrait of a Young Man Holding a Roundel”, pentru 92,2 de milioane de dolari, cea mai mare sumă plătită vreodată în urma unei licitaţii pentru un tablou al acestui pictor italian.

Potrivit casei de licitaţii Sotheby’s, în lume există aproximativ 12 portrete de Botticelli cunoscute şi doar câteva dintre acestea se află în proprietate privată

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: