Home » National » CÂND VOINȚA DIPLOMATICĂ ÎȘI ATINGE LIMITELE…

CÂND VOINȚA DIPLOMATICĂ ÎȘI ATINGE LIMITELE…

Partidul Neamul Românesc își exprimă regretul și îngrijorarea că diplomația națională și în întreg spectrul internațional și-a atins limitele de vocație și voință politică față de evoluțiile pline de ostilitate din arealul carpato-danubiano-pontic, din ultima vreme.

Nu căutăm vinovați anume, ci arătăm cu degetul către vinovații de marca, toți ca factori politico-strategici, care au generat situația complexă din arealul enunțat, ce pe drept poate fi denumit „nodul gordian” al viitoarei relații geo-economice/politice/strategice definită euro-Rusia.

Acum, adevărata față hidoasă a războiului modern nu s-a arătat, ci asistăm de 2-3/zile, prin mijloace moderne, numai la o „operație specială” a Armatei Ruse,bazată pe cele zece tipuri de lovituri strategice efectuate în medii diferite de confruntare, care va face inutilă, inadecventă și inoportună orice riposta sinucigașă sau defensivă adversă.

Orice tentativă de a „îngheța” situația militară de pe teatrul de operații militare nu mai poate avea succes.Se mai poate face doar limitarea pierderilor umane, inclusiv a celor colaterale și a distrugerilor materiale.

Trecerea imediată la tratative de pace între părțile care se confruntă asimetric, în „format impus și acceptat”, rămâne o soluție acceptabilă nu pentru a câștigă timp într-o expectativă strategică, ci cu suficiente garanții internaționale de stabilitate durabilă.

Este timpul și cazul să încetăm a mai „aplauda”, a deplânge soarta unora și exprimarea dorințelor de extindere locală a conflictualității și să ne unim eforturile de a pune capăt confruntărilor părților, suspiciunilor politice ca garanții de securitate și neîncrederii în viitorul stabilității europene.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*