Home » Local » Inițiativă a senatorului Andrei Busuioc! Oamenii de afaceri vasluieni au donat alimente și medicamente pentru refugiații ucraineni

Inițiativă a senatorului Andrei Busuioc! Oamenii de afaceri vasluieni au donat alimente și medicamente pentru refugiații ucraineni

Andrei Busuioc, senator AUR de Vaslui, a inițiat o acțiune de ajutorare a refugiaților din Ucraina, care tranzitează județul Vaslui. Încă de la declanșarea ostilităților din țara vecină, parlamentarul Alianței pentru Unirea Românilor a fost prezent în mai multe puncte de trecere ale frontierei dintre Republica Moldova și Ucraina și apoi la Vama Albița, pentru a sprijini refugiații ucraineni.

„Este o acțiune benevolă, o inițiativă personală necoordonată de nimeni, pe care o susțin în ultimele trei zile. În ajutorarea refugiaților ucraineni am participat la transportul de pasageri, i-am ajutat pe oameni cu traducerea. De asemenea, am apelat la oameni de afaceri din județul Vaslui, care au donat alimente și medicamente pe care le-am împărțit celor care intră în țara noastră prin Vama Albița. În aceste zile grele, trebuie să ajutăm poporul ucrainean. Sunt aici voluntari din toată țara care oferă locuri ca cazare și hrană celor care au părăsit Ucraina din cauza războiului”, a spus Andrei Busuioc.

Tot pentru a sprijini refugiații din țara vecină, senatorul AUR a spus că oferă ca loc de cazare biroul său parlamentar din municipiul Huși. În Vama Albița parlamentarul român a avut o discuție și cu ambasadorul Uzbekistanului în Republica Moldova, care ajuta un grup de cetățeni din țara sa să tranziteze România.

(Dănuț CIOBANU)  

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*