Home » Local » Adio poștași! Peste 40.000 de pensionari vasluieni încasează pensiile prin cont bancar

Adio poștași! Peste 40.000 de pensionari vasluieni încasează pensiile prin cont bancar

Numărul pensionarilor din județul Vaslui care preferă să primească pensia prin cont bancar crește de la un an la altul. Conform datelor Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui, la această dată, încasează pensia prin cont bancar un total de 40.060 pensionari. La Vaslui, este vorba despre 24.893 pensionari de stat, 701 pensionari din agricultură și 116 veterani de război care încasează pensia prin cont bancar. În municipiul Bîrlad, primesc pensia prin cont bancar 14.295 pensionari de stat și 55 de veterani de război.

În județul Vaslui sunt înregistrați în total 89.709 pensionari. Este vorba despre 49.114 pensionari de stat în Vaslui și 31.647 pensionari de stat în municipiul Bârlad. La aceștia se adaugă și un număr total de 8.948 de pensionari din agricultură. De asemenea, CJP Vaslui mai are în plată și 1.090 de veterani de război.

„În sistemul public de pensii plata pensiei se face lunar. Plata pensiei se face, în funcție de opțiunea pensionarului, prin mandat poștal, în cont curent sau în cont de card, în condițiile stabilite prin convențiile încheiate între Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) și Compania Naționala Poșta Română sau între CNPP și bănci”, a explicat Loredana Enache, purtător de cuvânt al CJP Vaslui.

În vederea încasării pensiilor prin cont curent personal, pensionarii se adresează direct instituțiilor financiar-bancare, solicitând deschiderea contului. Plata pensiei prin cont curent personal se va face începând cu luna următoare celei în care s-a înregistrat cererea la CJP Vaslui.

Lista băncilor comerciale care au încheiat convenții privind plata pensiilor: Bancpost, CEC, Banca Comercială Română, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Comercială Carpatica, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Volksbank, Piraeus Bank, Alpha Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Unicredit Țiriac Bank.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: