Home » Administratie » CJ Vaslui deschide din nou pușculița! Banii vor fi transferați către Bârlad, Huși, Negrești și Murgeni

CJ Vaslui deschide din nou pușculița! Banii vor fi transferați către Bârlad, Huși, Negrești și Murgeni

de Dănuț CIOBANU 

Municipiile Bârlad și Huși și orașele Negrești și Murgeni vor primi de la CJ Vaslui o alocare financiară în valoare totală de 6 milioane de lei. Municipiile primesc fiecare câte 2 milioane de lei, iar orașele câte un milion de lei. Cele patru UAT-uri au transmis adrese CJ-ului, în care precizează că au nevoie de bani pentru secțiunea de funcționare, dar și pentru cofinanțarea unor proiecte de investiții. 

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va repartiza în ședința de astăzi o sumă din fondul aflat la dispoziția din impozitul pe venit, pentru anul 2022 Această sumă  se repartizează unităților administrativ-teritoriale. Pentru susținerea programelor de dezvoltare locală; susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală; cheltuieli de funcționare pe care UAT-urile nu le pot finanța din venituri proprii și din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

Reamintim că CJ Vaslui a aprobat luna trecută repartizarea sumei de 8.804 mii lei către un număr de 21 de UAT-uri. În acest moment, în fondul aflat la dispoziția CJ-ului este disponibilă suma de 24.190 mii lei.

„Ulterior aprobării hotărârii, UAT-urile Bârlad, Huși, Murgeni și Negrești au trimis către CJ Vaslui adrese prin care justifică lipsa de fonduri pentru finanțarea anumitor cheltuieli ale secțiunii de funcționare, dar și nevoia urgentă de a asigura cofinanțări pentru proiectele de investiții aflate în implementare la nivelul fiecărei localități”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Astfel, prin: adresa nr. 3568/24.02.2022, orașul Negrești solicită fonduri în valoare de 1.800 mii lei, din care pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare suma de 1.250 mii lei; adresa nr. 3480/02.02.2022, UAT municipiul Huși solicită suma de 6.463,73 mii lei pentru a fi utilizată în integralitate pe secțiunea de dezvoltarea în vederea cofinanțării proiectelor; adresa nr. 2216/24.02.2022, orașul Murgeni aduce la cunoștință că nu poate acoperi în totalitate cheltuielile generate de obiectivele de investiții începute, suma necesară fiind de 2.000 mii lei; adresa nr. 30/10.01.2022, municipiul Bârlad solicită suma de 9.601 mii lei pentru finanțare proiecte de investiții, 27.608 mii lei pentru cofinanțarea proiectelor, 5.696 mii lei pentru funcționare.

Astfel, se propune repartizarea sumei de 6.000 mii lei către cele patru UAT-uri, în fondul aflat la dispoziția CJ Vaslui rămânând suma de 18.190 mii lei.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: