Home » Culture » Eveniment de suflet la Muzeul Județean Vaslui! Simpozionul „Femei celebre ale României” a ajuns la a patra ediție

Eveniment de suflet la Muzeul Județean Vaslui! Simpozionul „Femei celebre ale României” a ajuns la a patra ediție

de Dănuț CIOBANU 

Muzeul Județean ,,Ștefan cel Mare” Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui, organizează cea de a IV-a ediție a SimpozionuluiȘtiințific Național „Femei celebre ale României”. Eveniment unic în țară, acesta se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 8 și 9 martie 2022, începând cu ora 10:00, în sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui. 

Inițiat în anul 2019, Simpozionul național „Femei celebre ale României”  se dorește a fi un bun prilej de celebrare a femeii puternice, creative, inovatoare, hotărâtă și învingătoare. Sunt aduse în memorie predecesoarele noastre, personalități emblematice, care și-au pus amprenta asupra istoriei naționale și internaționale în toate domeniile: artistic, cultural, politic, social, științific.

Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, a spus că la eveniment vor participa cercetători, profesori universitari, persoane care au preocupări pe acest subiect.

„Am ajuns la a patrea ediție cu acest simpozion și dorim să îl avem mult timp de acum înainte. Suntem mulțumiți să avem în mijlocul nostru oameni care și-au făcut un titlu din cercetarea femeilor celebre. Noi venim și cu volum al acestui simpozion, iar volumul pe care îl vom scoate în acest an va însuma comunicările făcute la ediția din 2021. În fiecare an de 8 Martie celebrăm femeia, celebrăm acele femei care au deschis drumuri, care sunt un punct de reper în multe domenii. Județul Vaslui are multe femei celebre, dar noi omagiem toate femeile celebre din România”, a spus Ramona Mocanu.

Pentru acest eveniment și-au anunțat prezența istorici și cercetători de la importante instituții din țară: Institutul de Istoria Artei „George Oprescu” București, Facultatea de Istorie a Universității din București, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Muzeul Național de Istorie a României, Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” Buzău, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității, Muzeul Municipal Câmpulung, Arhivele Naționale ale României, Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, Muzeul de Arheologie și Istorie Națională din Constanța, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor” Craiova, Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov, Biblioteca Națională a României, Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Iași, Muzeul Național de Artă Contemporană al României.

Organizatori: prof. dr. Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Anca Iuliana Iordachi, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui. Evenimentul va fi transmis online pe pagina Facebook a instituției.

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: