Home » Administratie » Ciprian Trifan a fost ales vicepreședinte al CJ Vaslui. Pentru al doilea vicepreședinte votul se va repeta

Ciprian Trifan a fost ales vicepreședinte al CJ Vaslui. Pentru al doilea vicepreședinte votul se va repeta

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a ales în cursul ședinței ordinare de ieri primul vicepreședinte. Din cele 32 de voturi exprimate (doi consilieri județeni nu au participat la vot), Ciprian Trifan (PSD) a obținut 28 de voturi pentru, unul contra și trei voturi au fost nule. Astfel, Ciprian Trifan este unul din vicepreședinții CJ Vaslui.

Pentru al doilea vicepreședinte lupta a fost mai strânsă. Din 32 de voturi exprimate, Dan Marian (ALDE) a avut 17 voturi pentru, 11 împotrivă și patru nule. De asemenea, Liviu Filip (PNL) a obținut 11 pentru și 17 împotrivă. Astfel, în condițiile în care pentru ce de al doilea vicepreședinte nu s-a întrunit majoritatea absolută de voturi va fi organizat un nou tur de alegeri în următoare ședință a CJ-ului.

Reamintim că grupul consilierilor județeni ai PNL a solicitat instanței de contecios administrativ anularea hotărârii privind alegerea celor doi vicepreședinți.

Deși instanța de fond a respins acțiunea în contencios administrativ, Curtea de Apel Iași, în calea de atac a recursului, prin Decizia civilă nr. 111/2022, pronunțată în dosarul civil nr. 905/89/2021, a decis, în rejudecare: admiterea recursului declarat de recurenții Arcăleanu Marius-Marian, Crețescu Valentin, Veziteu Gheorghe, Ardeleanu Mihai, Filip Liviu, Rotariu Bogdan, Bularda Carmen, Popa Vasile și Iacob Liviu; anulează Hotărârea nr.169/27.10.2022 adoptată de către Consiliul Județean Vaslui. Decizia civilă a fost pronunțată în data de 22.02.2022 și este definitivă.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*