Home » National » Ministrul Familiei, Gabriela Firea: „Se dorește un parteneriat cu societatea civilă pentru găzduirea orfanilor din Ucraina”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea: „Se dorește un parteneriat cu societatea civilă pentru găzduirea orfanilor din Ucraina”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis astăzi că de la începutul conflictului dintre Rusia și Ucraina, au intrat în țară 58.284 de copii minori.

„Avem copii care au venit însoțiți de un părinte, pentru că bărbații au rămas în Ucraina la luptă, astfel că puțini au ajuns la noi, avem minori cu însoțitori legali sau formali și avem și orfani”, a declarat Firea.

Ministrul spune că numărul copiilor care intră în țară este în continuă creștere. „Sunt cu peste 4500 mai mult față de ziua precedentă”, a precizat Firea.

Ministrul a atras atenția că în situația în care conflictul va dura mai mult timp, capacitatea instituțiilor statului care găzduiesc orfani vor fi epuizate.

„Aseară, la Tulcea au intrat 135 de persoane, dintre care 85 de copii orfani”, a precizat Firea, explicând că are în vedere un parteneriat cu societatea civilă pentru găzduirea copiilor, sub supravegherea personalului direcțiilor teritoriale pentru protecția copilului, a copiilor ucraineni fără părinți care ajung în România.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: