Home » Local » Vasluienii donează pentru refugiații din Ucraina! Ajutoarele au ajuns în vămile din nordul și sudul României

Vasluienii donează pentru refugiații din Ucraina! Ajutoarele au ajuns în vămile din nordul și sudul României

Vasluienii inimoși nu au rămas indiferenți la deznădejdea refugiaților din Ucraina și au răspuns pozitiv la apelul umanitar lansat de Asociația „Museum Vasluiensis”. Astfel, zeci de oameni s-au mobilizat și au donat pături, alimente neperisabile, apă, produse de igienă, jucării, haine și multe alte lucruri indispensabile pentru refugiații care și-au lăsat în urmă întreaga viață și au văzut în România o cale de scăpare, dar și pentru cei care din diferite motive au rămas acasă, în Ucraina.

Luni, 28 februarie, pachetele colectate au fost duse la un centru zonal, la Așezământul monahal „Sf. Leonte” din Rădăuți, unde se face un convoi care va pleca spre Ucraina. De asemenea, pachete cu mâncare, pături și produse de igienă personală au ajuns la refugiații de la Hotel Europa.

Ramona Mocanu, reprezentantul, Asociației „Museum Vasluiensis”, a spus că donațiile făcute de vasluieni sunt căutate în zonele de graniță ale României, pe unde intră în țară refugiații din Ucraina. Aceste produse au fost direcționate către punctul de trecere a frontierei din nordul României, dar și în sud la Isaccea.

„Am dus produse de igienă, pături, haine groase, alimente neperisabile și sperăm că vasluienii ne vor  fi în continuare alături, pentru că deja s-a cerut  de la hotelurile din Vaslui apă, lapte praf, produse de igienă etc. A fost inițiativa asociației noastre și a fost un lucru onorabil, pentru că încercăm să îl facem pentru cei care se află în nevoie. Sperăm ca vasluienii cu suflet mare ne vor sprijini, pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”, a spus Ramona Mocanu.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: