Home » Local » În sprijinul animalelor de companie care vin din Ucraina

În sprijinul animalelor de companie care vin din Ucraina

Consiliul Județean Vaslui, în parteneriat cu cabinetele veterinare UrgoVet Vaslui, FocaVet Bârlad și Pucu Vet Huși, oferă servicii gratuite animalelor de companie ale refugiaţilor ucraineni, care trec pe la Vama Albița.
ANSVA a dat o derogare privind intrarea pe teritoriul României a animalelor de companie, chiar dacă acestea nu îndeplinesc condițiile legale ca vaccinare, cipare, deparazitări, însă nu pot intra în alte țări din Uniunea Europeană dacă nu dețin pașaport pentru animalele de companie.
„Am vizitat Vama Albița și am observat că sunt refugiați din Ucraina cu animale de companie, care se află în tranzit pe teritoriul României. Mulți dintre ei nu dețin pașapoarte pentru aceste animale, în general câini și pisici. Pentru a nu întâmpina problemele la intrarea cu animalele de companie în alte țări din Uniunea Europeană sau în afara UE, oferim sprijin cu privire la condițiile ce ar trebui îndeplinite de proprietari și documentele ce ar trebui completate pentru animalele de companie ce nu îndeplinesc condițiile de transport. Avem parteneriate cu trei cabinete veterinare din Vaslui, Bârlad și Huși, care vor oferi servicii gratuite legate de emiterea acestui pașaport și cipare”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Cabinetul veterinar UrgoVet se află în municipiul Vaslui, pe strada Mareșal Constantin Prezan, bloc 110, Scara A, parter, lângă piața Centrală Vidin, FocaVet se regăsește în municipiul Bârlad, pe Bulevardul Republicii, nr.50, Bloc M3, Scara B, parter, iar cabinetul Pucu Vet se află în municipiul Huși, pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 29.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*