Home » Administratie » Primarii nu renunță la alimentările cu gaze! Circa 1.200 de familii din Albești vor beneficia de gaze naturale

Primarii nu renunță la alimentările cu gaze! Circa 1.200 de familii din Albești vor beneficia de gaze naturale

Proiectul de alimentare cu gaze naturale din comuna Albești se apropie de faza organizării licitației publice. În prezent, a fost finalizată documentația aferentă investiției și se realizează studiul de oportunitate.

„După această etapă trecem la organizarea licitației publice, pentru adjudecarea execuției lucrărilor. Noi am făcut o analiză la nivel local și vor beneficia de gaze naturale în jur de 1.200 de familii din Albești, Crasna și Corni Albești”, a spus Romeo Iftene, primarul comunei Albești.

În ultimii ani, tot mai multe UAT-uri din județul Vaslui se asociază în vederea obținerii de finanțare pentru proiectele de alimentare cu gaze naturale. O inițiativă extrem de interesantă vine din partea comunei Todirești, care s-a asociat în acest demers cu comunele Țibănești și Tansa din județul Iași. Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești, a spus că pe lângă cele două comunități din județul Iași proiectul de extindere a rețelelor de gaze naturale vizează și comunele Rafaila, Dumești și Băcești.

„Proiectul depus la Ministerul Dezvoltării prevede construirea unei magistrale de la Parpanița, cu un reductor de presiune în zona Siliștea, de unde să se pompeze gazul către județul Iași. Sperăm să obținem finanțare de la bugetul național sau de la Uniunea Europeană. E vorba despre sume foarte mari și așteptăm să se dea drumul la finanțare multianual, câte un pic în fiecare an”, a spus Petrică Simiuc.

De altfel, mai multe comune din județul Vaslui s-au asociat pentru a se racorda la sistemul de gaze. Spre exemplu, proiectul de gaze naturale promovat de comunele Hoceni, Crețești, Dimitrie Cantemir și Pădureni a intrat în linie dreaptă, în ceea ce privește întocmirea documentației. Se lucrează la studiul de fezabilitate și se fac demersurile necesare pentru obținere avizelor necesare de mediu, telefonie etc.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: