Home » National » Alexandru Rafila se bazează pe bunul-simț al oamenilor când vine vorba de izolarea la domiciliu

Alexandru Rafila se bazează pe bunul-simț al oamenilor când vine vorba de izolarea la domiciliu

Dacă înainte se făceau controale periodice la persoanele care se aflau în izolare la domiciliu, acum, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila se bazează pe bunul-simț al oamenilor, care ar trebui să acționeze voluntar în cazul unei infecții cu Covid-19.

„Izolarea unei persoane simptomatice este normală. Aceeaşi recomandare o avem şi pentru alte tipuri de afecţiuni. Dacă ai gripă, tot trebuie să te izolezi. Sigur că este o diferenţă în momentul de faţă, izolarea nu este dublată de control, pentru că acel control al izolării va dispărea, dar asta nu înseamnă că, dacă avem simptome, dacă se confirmă diagnosticul, trebuie să împrăştiem infecţia. Este o conduită pe care nu avem cum să o încurajăm în vreun fel, dimpotrivă. Izolarea este esenţială şi pentru o vindecare mai rapidă. Chiar dacă primeşti tratament ambulatoriu, este bine să fii izolat, inclusiv de membrii familiei, încât să nu transmiţi infecţia”, a spus Rafila într-o conferinţă de presă.

 

Ministrul Sănătății spune că este „de bun-simţ” ca o persoană diagnosticată cu SARS-CoV-2 să se izoleze la domiciliu

„Încă o dată, să respecţi condiţia izolării, nu trebuie neapărat să vină cineva să te verifice şi să te amendeze, este un element de bun-simţ. Este la fel ca un copil. Marţi, am avut discuţia legată de un copil simptomatic, care merge la şcoală. Am discutat că, dacă un copil este simptomatic, dacă tuşeşte, îl doare gâtul, nu-l trimit la şcoală, în colectivitate. Acelaşi lucru este şi pentru condiţia izolării în cazul persoanelor pozitive. În momentul în care cineva are un diagnostic pozitiv, automat se izolează şi primeşte concediu medical de la medicul de familie sau de la medicul de la spitalul în care ajunge să fie internat”, adaugă Rafila.

Starea de alertă a fost eliminată începând cu data de 8 martie, la miezul nopții, iar odată cu această schimbare au dispărut și o serie de restricții.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: