Home » National » Comisia Europeană a prezentat planul de 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐭̦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐚 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐝𝐞𝐩𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐭𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥, 𝐜𝐚̆𝐫𝐛𝐮𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐠𝐚𝐳𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐮𝐬𝐢𝐚

Comisia Europeană a prezentat planul de 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐭̦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐚 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐝𝐞𝐩𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐭𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥, 𝐜𝐚̆𝐫𝐛𝐮𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐠𝐚𝐳𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐮𝐬𝐢𝐚

Proiectul este crucial și ultimele zile ne-au dovedit-o mai mult decât oricând. Războiul pornit de Rusia în Ucraina ne arată că UE trebuie să obțină independență energetică și trebuie să o obțină cât mai rapid.
În prezent, Uniunea Europeană importă cam 90% din consumul său de gaze, iar în jur de 40% vine din Rusia, cantitatea variază la fiecare stat membru în parte.
Ceea ce propune planul Comisiei este ca UE să își diversifice sursele de aprovizionare cu gaze, înlocuind gazul rusesc cu gaz de la furnizori precum SUA, Algeria și Qatar. De asemenea, să îmbunătățească eficiența energetică, prin folosirea surselor regenerabile, obiectiv care se regăsește deja și în programul Fit For 55. Totodată, sunt propuse măsuri pentru a lupta împotriva creșterilor de prețuri și a-i proteja pe consumatori.
Direcțiile urmează să fie discutate de liderii UE și să se ia o decizie asupra lor.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*