Home » National » George Șișcu, deputat PNL de Tulcea: „George Şişcu, deputat PNL: Solidaritatea noastră trebuie să continue. Nici o naţiune nu poate fi indiferentă la suferinţa unor oameni nevinovaţi”

George Șișcu, deputat PNL de Tulcea: „George Şişcu, deputat PNL: Solidaritatea noastră trebuie să continue. Nici o naţiune nu poate fi indiferentă la suferinţa unor oameni nevinovaţi”

Peste un milion de ucraineni au fugit din calea războiului, iar o bună parte dintre ei au intrat deja în ţara noastră. Unii au rămas aici, fiind dezorientaţi şi speriaţi de ceea ce se întâmplă în ţara lor, dar cei mai mulţi au plecat către statele din vestul Europei, la rude şi prieteni. Din nefericire, lucrurile nu par să se liniştească în Ucraina şi este de aşteptat ca valul refugiaţilor să rămână constant, dacă nu cumva chiar va creşte în perioada imediat următoare.

Este impresionantă solidaritatea românilor, iar ceea ce am văzut în ultimele 10 zile, inclusiv în vama Isaccea, este uimitor. Asistăm la un val extraordinar de omenie care ne umple tuturor inimile de bucurie.
Au venit şi primari din ţară la Tulcea cu ajutoare către refugiaţii din Ucraina, printre ei fiind şi Constantin Vacariu, edilul localităţii Arpaşu de Jos (judeţul Sibiu). El a ajuns în Dobrogea cu ajutoare donate de locuitorii comunei sale, dar şi de câţiva sponsori cu suflet mare.

De remarcat şi atitudinea manifestată de comunitatea ruşilor lipoveni. De altfel, atât ruşii lipoveni cât şi ucrainenii din Tulcea au înţeles să trăiască în bună înţelegere pe aceste meleaguri binecuvântate, aşa cum o fac de 300 de ani. Ruşii lipoveni și-au pus la dispoziția refugiaților casele, pensiunile și ajută la transportul acestora către destinațiile dorite.

Această solidaritate trebuie să continue, pentru că încă nu vedem capătul drumului către pacea din regiune pe care o aşteptăm atât de mult cu toţii.

E important să fim implicaţi şi în săptămânile care vin şi să arătăm lumii întregi că ne dorim pacea, dar că în acelaşi timp îi ajutăm pe cei care se află în dificultate.

Am încredere că vom rămâne puternici şi uniţi, pentru că nici o naţiune nu poate rămâne indiferentă la suferinţa unor oameni nevinovaţi.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*