Home » National » Hub-ul umanitar de la Suceava a devenit funcțional

Hub-ul umanitar de la Suceava a devenit funcțional

Începând de astăzi, hub-ul umanitar de la Suceava devine funcţional. Potrivit reprezentanţilor Guvernului, miercuri după-amiază în hub va ajunge primul transport cu medicamente şi produse de strictă necesitate.

Cu această ocazie, vor fi prezenţi la Suceava Janez Lenarcic – comisarul european pentru gestionarea crizelor, Fabrizio Curcio – şeful Departamentului de Protecţie Civilă, structură din cadrul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri din Italia şi secretarul de stat Raed Arafat – şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, relatează Agerpres.

„Am abilitat, prin hotărârea CNSU, ca Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să înceapă de îndată pregătirile pentru organizarea unui hub umanitar în România, el va fi organizat la Suceava. Avem convingerea că acest hub, sub coordonarea autorităţilor de la Bruxelles, va putea să faciliteze şi să asigure coerenţă întregului efort care se face pentru a ajuta cetăţenii ucraineni şi în felul acesta vreau să subliniez – contribuţia autorităţilor române este semnificativă”, a afirmat premierul.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: