Home » Local » Omenie pentru cei necăjiți! O refugiată imobilizată la pat a fost ajutată să ajungă din vama Albița în Italia

Omenie pentru cei necăjiți! O refugiată imobilizată la pat a fost ajutată să ajungă din vama Albița în Italia

Sâmbătă seara, în vama Albița, o salvare din Republica Moldova a adus o refugiată cu probleme grave de sănătate. Persoana era paralizată și  imobilizată la pat, fiind însoțită de fiica ei.  Prezent în vamă de mai multe zile pentru a ajuta persoanele care fug din calea războiului din Ucraina, Andrei Busuioc, senator AUR de Vaslui, a preluat acest caz.

Astfel, cu ajutorul președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, primarului municipiului Huși, Ioan Ciupilan, și Monica Popescu, o ambulanță a preluat refugiata de la vama Albița și a transportat-o la Cetrul Social Codăești. La acest centru social persoana bolnavă împreună cu fiica ei au stat două nopți și au beneficiat de condiții foarte bune de cazare, masă, servicii medicale etc.

După cele două zile de staționare la Codăești, o altă salvare a preluat-o pe această refugiată și a transportat-o la Aeroportul din Iași. De aici, refugiata a fost îmbarcată într-un zbor cu destinația Italia, unde era așteptată de o fiică a acesteia.

Pentru a asigura transportul de la aeroportul din Italia și până la destinație, senatorul Andrei Busuioc a intervenit pe lângă o organizație nonguvernamentală din Italia. Astfel, această asociație din Italia care se ocupă de refugiații din Ucraina a pus la dispoziție o altă salvare și tot ce a fost necesar pentru ca persoana bolnavă să ajungă cu bine la casa fiicei sale.

„A fost un caz care ne-a impresionat, atunci când a ajuns în vama Albița cu ambulanța. Am preluat imediat acest caz. Noi nu putem rămâne nepăsători la suferințele celorlalți. Suntem umani și trebuie să ne ajutăm. Toți pentru unul și unul pentru toți!”, a spus Alina Petrea, din cadrul biroului parlamentar al senatorului Andrei Busuioc.

(Dănuț CIOBANU)  

 

Multumim Associazione Cuochi Italiani din Romania, prin GSE – Grupul de Solidaritate si Urgenta multumim coordonatorului Chef Pietro Benedetto, Restaurant La Piazzetta Târgu Mureș, multumim Francesco Magaldi. Mulțumiri lui Umile AMODIO de la Avis di Bisignano (CS) care, prin Centrul de Servicii de Voluntariat din Cosenza, a luat legătura cu Asociația AMICI SENZA FRONTIERE din Isola Rizza (Verona) și Asociația de Asistență Publică SFERA – Servicii Sociale Sanitari (Verona), ai căror operatori au intervenit la faţa locului şi au făcut toate acestea posibile. Mulțumim pentru încurajarea și sprijinul prietenilor noștri Sant’Arcangelo din Grupul celor născuți în 1971.

În această dimineață am fost contactat de un coleg de-al meu de la Associazione Cuochi Italiani (Francesco) pentru a-mi cere ajutor pentru o familie ucraineană care trebuia transferată de la Iași la Verona. Această familie este formată din 1 femeie și cei 3 copii ai ei, din păcate femeia este paralizată și, prin urmare, nu poate circula cu o mașină normală.

Odată ajunsa în Verona, mi s-a spus că va fi necesar să contactez o ambulanță pentru a o muta pe doamna, așa că am activat și am contactat grupul înființat cu ceva timp în urmă pentru sărbătorile anilor cincizeci ai recoltei 1971 a Sfântului Arhanghel. Ivan România s-a activat imediat și prin cunoscuții săi din Verona am reușit să găsim o asociație umanitară care a pus la dispoziție un microbuz și o ambulanță care va duce această familie la destinație și o va ajuta pe doamna sa mearga la spital. Mulțumiri lui Ivan, multumiri Palazzo Italia, mereu prezentă în astfel de acțiuni.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*