Home » Administratie » Războiul din Ucraina îi mobilizează pe primari! Adăposturile antiaeriene sunt inventariate și igienizate

Războiul din Ucraina îi mobilizează pe primari! Adăposturile antiaeriene sunt inventariate și igienizate

Continuarea războiului din Ucraina a determinat autoritățile locale de la nivelul județului Vaslui să facă o verificare a adăposturilor antiaeriene. În municipiul Huși s-a trecut la igienizarea acestor puncte de adăpost, astfel încât să fie funcționale în cazul nefericit în care ar fi nevoie de acestea.

„Nu m-am gândit niciodată că în 2022 vom avea un război de genul celui din 1944, în care populația să fie nevoită să se mute dintr-o parte în alta. E normal să pregătim acele adăposturi și să le igienizăm, să vedem ce disfuncționalități mai au, încât să fie funcționale pentru orice ar fi posibil, dar eu cred că nu va fi posibil niciodată și nu vor fi folosite în România. Dar e bine să le ai și să fie în funcționare și să găzduiască un număr de persoane, dacă va fi nevoie”, a spus Ioan Ciupilan, premarul municipiului Huși.

Prelungirea războiului în țara vecină provoacă un aflux tot mai mare de refugiați spre județul Vaslui. Majoritatea refugiaților tranzitează România spre alte zone din țară sau alte state din Uniunea Europeană sau țări din afara spațiului comunitar. Pentru a face față valului mare de persoane care fug din fața războiului, autoritățile județene au operaționalizat taberele de la Huși și Bârlad, unde se asigură fiecărei persoane tot ce este necesar pentru tranzit.

„Persoanele aflate în tranzit au posibilitatea de a se odihni câteva ore, primesc o masă caldă și un pachet cu alimente pentru drum. Chiar reușim să asigurăm și transportul la Iași sau la București, în funcție de zonele unde doresc să ajungă”, a spus  Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*