Home » National » Veste alarmantă pentru șoferi! Prețul carburanților a depășit pragul de 8 lei pe litru

Veste alarmantă pentru șoferi! Prețul carburanților a depășit pragul de 8 lei pe litru

Ceea ce putea fi doar un coșmar pentru șoferi, a devenit o realitatea greu de suportat. Preţul carburanţilor în România a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru și atinge un nou record, arată datele analizate de Agerpres pe baza Monitorului Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei.

Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

  • Astfel, un litru de benzină premium costă 8,14 lei la benzinăriile OMV din comuna Cornu şi MOL din Buşteni, pe DN 1.
  • Alte benzinării din apropiere comercializează şi ele carburanţii la aproape 8 lei. De exemplu, un litru de benzină premium la staţia Rompetrol din Comarnic costă 7,91 lei, la Petrom Buşteni costă 7,85, iar la Lukoil Azuga 7,92 lei.
  • Motorina premium costă şi ea peste 8 lei la aceleaşi benzinării OMV şi MOL (8,08 lei pe litru) şi foarte aproape de acest prag la Rompetrol, Lukoil şi Petrom.

Barilul de petrol pe piaţa europeană a depăşit luni, 130 de lei şi se tranzacţiona, marţi, cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia.

sursă: Digi24.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*