Home » Local » Controale pe drumurile din preajma vămii Albița. Polițiștii vasluieni au sprijint deplasarea refugiaților din Ucraina

Controale pe drumurile din preajma vămii Albița. Polițiștii vasluieni au sprijint deplasarea refugiaților din Ucraina

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice din județul Vaslui, în special pe cele din proximitatea punctului de trecere a frontierei, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică. cât și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Având în vedere că valorile de trafic au crescut datorită contextului internațional, polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră oferă sprijin și  însoțesc din punctul de trecere a frontierei până la taberele special amenajate pentru refugiații din Ucraina, autovehiculele care tranzitează județul Vaslui. Astfel, în cursul zilei de ieri, 08 martie a.c., polițiștii au însoțit către taberele de refugiați din municipiul Huși, 4 autocare în care se aflau peste 200 de refugiați.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate de polițiștii rutieri, aceștia le-au recomandat conducătorilor auto, în special conducătorilor auto ucrainieni care au parcurs o distanță mare, să ia pauze atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan și să respecte regulile de circulație.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, polițiștii recomandă: La primele semne de oboseală întrerupeți deplasarea, parcați autovehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă până la refacerea capacităților psiho-fizice necesare conducerii în siguranță. Atunci când parcurgeți distanțe lungi, călătoriți, pe cât posibil, cu un partener care să vă observe semnele de oboseală, sau, după caz, să vă preia locul.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: