National

Sucuri: Cu sau din ceai?! Cu sau fără fructe?! Dar cu E-uri și zahăr!

InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip băutură răcoritoare necarbogazoasă cu extract de ceai si alte fructe, ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 30 de produse.

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor au rezultat urmatoarele :

Din punctul de vedere al continutului de extract de ceai și al conținut de fruct din compoziția băuturilor:

extractul de ceai cantitatea variaza intre 0.08 și 0.20 % din compoziție
suc de fructe cantitatea variaza intre 0.03 și 3% din compoziție
Toate produsele ce au facut obiectul studiului contin E-uri (aditivi alimentari).

Numericul de aditivi alimentari variaza intre 1 – 8:
3.33% din produse au în compoziție 8 E-uri;
10% din produse au în compoziție 5 E-uri;
43.33% din produse au în compoziție 4 E-uri;
20% din produse au în compoziție 3 E-uri;
20% din produse au în compoziție 2 aditivi;
3.33% din produse au în compoziție 1 aditiv

Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în produsele ce fac obiectul studiului:

toate produsele ce au facut obiectul studiului au în componență acid citric (E330)
80% dintre produsele studiate au avut în componență citrat de sodiu (E331);
66.67% dintre produsele studiate au avut în componență acid ascorbic (E300);
Toate produsele ce au facut obiectul acestui studiu au avut pe etichetă informațiile nutriționale.

Valoarea energetică variaza intre între 1 kcal și 32 kcal
Cantitatea de grăsimi variază între 0g și <0.5g.
Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 0g și <0.1g.

Cantitatea de zaharuri variază între 0g și 7.7g;
93.33% din produsele analizate nu conțin fibre.
Cantitatea de proteină variaza între 0g și <0.5g pentru produsele studiate.
Cantitatea de sare din produsele variaza între 0g și 0.06g.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button