Home » Local » Cadouri și sfaturi de la polițiștii vasluieni pentru copiii și mamele din Ucraina

Cadouri și sfaturi de la polițiștii vasluieni pentru copiii și mamele din Ucraina

Ieri, 12 martie 2022, polițiștii vasluieni, alături de reprezentanții Asociației Filantropia Ortodoxă Huși și de cei ai Primăriei Municipiului Huși, au împărţit cadouri și sfaturi copiilor și mamelor din Ucraina, găzduite sau aflate în tranzit la căminul internat al Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși.

Polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au organizat o întâlnire educativă cu mamele și copiii ucrainieni ce sunt găzduiți, prin grija autorităților, în căminul internat al Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși.

Activitățile educative au fost structurate sub forma unor jocuri pentru a fi ușor însușite de către micuți și au prezentat celor peste 70 de participanți mesaje informativ-educative, în limba română, ucrainiană și engleză, potrivit vârstei şi nivelului acestora de înţelegere.

Vizita a urmărit conștientizarea copiilor și mamelor din Ucraina în ceea ce privește importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Activitatea a beneficiat și de sprijinul Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Vaslui, organizație profesională a polițiștilor care a dorit să fie aproape de cei 40 de copii ucrainieni, prin dulciuri și îmbrățișări.

Reguli de conduită ce trebuie respectate pe drumurile publice:

NU folosiţi pentru joacă spațiile din imediata apropiere a drumurilor publice sau partea carosabilă a acestora! Folosiţi pentru deplasare trotuarele sau acostamentele drumurilor publice, iar atunci când nu este posibil, partea stânga a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;

Traversaţi strada numai pe trecerile pentru pietoni, semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere. La semafor, aşteptaţi pe trotuar apariţia culorii verzi după care puteţi traversa. Culoarea roşie interzice traversarea!

Pentru cei care vor să conducă mopede, îi informăm că trebuie să aibă 16 ani împliniți, să dețină permis de conducere, să poarte casca de protecție omologată, să folosească pe timp de zi, pe toată durata deplasării, luminile de întâlnire. Puteţi folosi patinele cu rotile, skateboard-urile doar pe trotuare și în locurile special amenajate.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*