Home » Business » Alarmă la Registrul Comerțului! Anul trecut, peste 1.000 de firme din județul Vaslui și-au încetat activitatea

Alarmă la Registrul Comerțului! Anul trecut, peste 1.000 de firme din județul Vaslui și-au încetat activitatea

În prima lună a acestui an, în județul Vaslui s-au înregistrat 109 de înmatriculări de persoane fizice și juridice. Dacă ne raportăm la anul trecut, când în aceeași lună erau înmatriculate 129 de firme, rezultă un minus de 15% de afaceri noi intrate pe piața locală.

Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, în perioada ianuarie – decembrie 2021 situația din județul Vaslui este următoarea: 187 de firme și-au suspendat activitatea, 221 de firme s-au dizolvat, 636 de firme au fost radiate din Registrul Comerțului. În total, au ieșit de pe piață 1.044 de firme.

 „Oamenii de afaceri au temeri pentru că nu știu cum va evolua piața din punct de vedere financiar. Guvernul Ciucă vine mai așezat și aplicat și sperăm că până la deschiderea lucrărilor în construcții (martie-aprilie), să cunoaștem o serie de facilități pentru agenții economici din toate domeniile de activitate”, a spus Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui.

Pe  lângă scumpirea produselor și serviciilor și creșterea importurilor de mărfuri, criza din economie se traduce și printr-un număr mai mic de locuri de muncă.

„Dacă nu se întâmplă nimic la nivel național, pentru că nu sunt îndeajuns măsurile care s-ar lua la nivel local, în aceste condiții ne putem duce la 2.000 și 2.500 de locuri de muncă care se pierd în județul Vaslui, ceea ce este foarte mult. Ceea este de neînțeles, că preferăm oameni să îi angajăm din afara României, numai anul acesta în țară se vor face peste 100.000 de angajări, cu salarii net superioare românilor. Ar trebui să punem temei pe forța de muncă românească pe care o avem aici și este stabilă, care cred că ar avea mai mult efect aupra României, asupra localităților în care trăiesc fie că sunt în rural sau urban”, a mai spus Ionel Constantin.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: