Home » Administratie » Comunele Dimitrie Cantemir, Pochidia, Ivănești și Pușcași au primit bani pentru proiectele PNDL

Comunele Dimitrie Cantemir, Pochidia, Ivănești și Pușcași au primit bani pentru proiectele PNDL

Mai multe UAT-uri din județul Vaslui au primit în data de 10 martie 2022 sume de bani pentru plata lucrărilor realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 1 și 2. Astfel, comuna Dimitrie Cantemir a primit peste 1,1 milioane de lei pentru două proiecte; Pochidia a primit 1,4 milioane lei; Ivănești a primit 522.278 lei și comuna Pușcași 128.550 lei.

În cursul lunii ianuarie 2022, Consiliul Județean (CJ) Vaslui și 17 UAT-uri din județ au primit, de asemenea, bani în vederea decontării facturilor pentru obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale PNDL. Cea mai mare sumă de bani a primit-o orașul Murgeni (peste 3,8 milioane de lei pentru două proiecte); CJ Vaslui (peste 1,7 milioane de lei pentru două proiecte), dar și comunele Gârceni – 1,5 milioane de lei; Boțești – 958.711 lei; Tanacu – 914.631 lei; Ivănești – 320.036 lei etc.

„Toate proiectele care sunt pe programe naționale anterioare vrem să le finalizăm. Este vorba despre proiectele prin PNDL 1 și 2, dar și Centrul Cultural Județean. În anul 2021 au fost mici sincope în ceea ce privește rambursările, dar pe finalul anului a fost încheiat totul cu bine”, spunea Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

În total, județul Vaslui a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei. Din numărul total de investiții, CJ Vaslui derulează prin PNDL 2 un număr de 17 proiecte, care totalizează suma de 180 milioane de lei. Investițiile din cadrul programului vizează reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*