Home » Local » Au furat cablul telefonic din comuna Lipovăț! Pentru cinci bărbați au fost emise ordonanțe de reținere

Au furat cablul telefonic din comuna Lipovăț! Pentru cinci bărbați au fost emise ordonanțe de reținere

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliție Municipiului Vaslui, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au efectuat 5 percheziții domiciliare la adrese de pe raza comunelor Ciurea și Bârnova, județului Iași.

Ieri, 15 martie 2022, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au efectuat 5 percheziții domiciliare la adrese de pe raza comunelor Ciurea și Bârnova, județului Iași, la persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de furt calificat. De asemenea, polițiștii vasluieni au pus în aplicare și 6 mandate de aducere.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în noaptea de 15/16 ianuarie 2022, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii ar fi tăiat și sustras  de pe raza localității Chițoc, comuna Lipovăț, județul Vaslui, cablu telefonic, în lungime de 1.100 de metri, aparținând unui operator de telecomunicații.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 50.000 lei. În urma efectuării perchezițiilor, poliţiştii au depistat și ridicat, în vederea cercetării, 18.000 de lei și 300 de euro.

Față de 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 40 de ani, 4 din localitatea/comuna Bârnova și unul din localitatea Dumbrava, comuna Ciurea, județul Iași, au fost emise ordonanțe de reținere pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentați, în cursul zilei de mâine, 16 martie 2022, Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea emiterii unei măsuri preventive.

O tânără, în vârstă de 22 de ani, domiciliată în municipiul Iași, județul Iași, este cercetată în stare de libertate. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a persoanelor implicate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, precum și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de Biroul de Analiză a Informațiilor Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*