Home » National » Florin Cîțu vrea reducerea contribuţiei de asigurări sociale cu 5 procente. Coaliția de Guvernare nu este de acord

Florin Cîțu vrea reducerea contribuţiei de asigurări sociale cu 5 procente. Coaliția de Guvernare nu este de acord

În contextul scumpirilor din piaţă, reducerea contribuţiei de asigurări sociale cu 5 procente, de la 25 la 20 la sută, a fost înaintată de Florin Cîţu drept singura soluţie de a mai reduce din efectele inflaţiei. Desi ar creşte veniturile românilor salariaţi, măsura ar avea un impact major în viitor. Aşa că nu este susţinută în coaliţia de Guvernare.

Florin Cîțu, preşedintele PNL: Încă nu am avut succes în a-i convinge pe colegii mei de compromis din această coaliţie că este cea mai bună măsură, dar nu voi înceta să vin cu argumente.

Costel Gâlcă, avocat dreptul muncii: În realitate, nu face altceva decât să ia din pensia lui, când va ajunge la limită de vârsta şi să i-o dea acum, nu este decât o cârpeală, nu este o soluţie. Nu poţi să iei din viitor ca să dai în prezent. 

Contribuţiile sociale au fost trecute în sarcina angajatului, din 2018. În total, 45% din salariul brut merge către stat, dintre care 25% la pensie, 10% la sănătate şi 10% reprezintă impozitul pe venit.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*