Home » National » Municipiul Brașov pune la dispoziția refugiaților ucraineni 2.000 de locuri de muncă

Municipiul Brașov pune la dispoziția refugiaților ucraineni 2.000 de locuri de muncă

Primarul municipiului Brașov, Aleen Coliban, susține că în urma discuțiilor cu oamenii de afaceri din județ s-au identificat peste 2.000 de locuri de muncă pentru ucrainenii care au fugit din calea războiului, scrie Monitorul Expres.

„După ce am oferit adăpost și hrană, este absolut normal să ne gândim la integrarea pe termen mediu și lung a celor care aleg să rămână la Brașov. Un număr important, pentru că din 1200 de refugiați care au fost înregistrați la CATTIA (n.r. Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic si Incubator de Afaceri) până acum, aproximativ 75% și-au manifestat intenția de a rămâne în Brașov și de a-și căuta un loc de muncă. Am convocat o întâlnire cu autoritățile din domeniu, cu AJOFM, cu Camera de Comerț și Industrie Brașov și cu mediul de afaceri pentru a discuta, pe de o parte, provocările ridicate de contextul legislativ , pentru că există deja ordonanțe și hotărâri de guvern care permit angajarea, dar care sunt actualizate de la o zi sau o săptămână la alta”, a declarat Allen Coliban.

Multe companii și-au arătat disponibilitatea de a asigura transport la locul de muncă pentru refugiații ucraineni sau chiar servicii de traducere și interpretariat, susține primarul.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*