Home » Administratie » Tot mai mulți refugiați! În fiecare zi, 16 autocare cu persoane din Ucraina ajung în tabăra de la Huși

Tot mai mulți refugiați! În fiecare zi, 16 autocare cu persoane din Ucraina ajung în tabăra de la Huși

Tot mai mulți refugiați din Ucraina tranzitează în ultimele zile județul Vaslui. Creșterea de la o zi la alta este între două și trei autocare de persoane. Mai exact, dacă zilele trecute plecau în fiecare zi spre vama Palanca din Republica Moldova zece autocare pentru a îmbarca refugiați, în prezent este vorba de 16 autocare în fiecare zi.

„Ne dorim ca taberele din județul nostru să fie de trabzit și nu de cazare. Din UAT-uri am obținut locurile de cazare pe care le pot pune la dispoziție. Nu avem nevoie de prea multe locuri de cazare, deoarece oamenii vor să ajungă cât mai repede la locurile de destinație”, a spus Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui.

Conform ultimelor date oficiale, 7.522 de persoane au tranzitat vama Albița, din care 2.311 persoane din Ucraina. De la tabăra de refugiați de la Huși pleacă autocarele spre vama Palanca, de unde se întorc cu refugiați. După ce fac o pauză în tabăra de la Huși, refugiații sunt trasferați către alte destinații: 769 la București și 24 la Iași, iar 36 de persoane sunt cazate.

„Noi apreciem activitatea voluntarilor, a ONG-urilor, căci fără sprijinul lor ne-ar fi fost foarte  greu. Apreciem mult și implicarea Bisericii și a reprezentanților de la Crucea Roșie. Nu în ultimul rând, apreciez și munca personalului nostru din vamă și de la ISU, care asigură fluența în tabăra de la Huși”, a mai spus prefectul județului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: