Home » National » Veste mare pentru judeţul Iași dar şi pentru întreaga regiune a Moldovei!

Veste mare pentru judeţul Iași dar şi pentru întreaga regiune a Moldovei!

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, a anunțat că IASI Airport a obținut finanțarea europeană prin care vom reuși să modernizăm și să mărim capacitatea actualei aerogări, până la finalul anului 2023.
Valoarea totală eligibilă este de 367.876.172,66 lei, din care 85% reprezintă contribuţia de la Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% este contribuţia de la bugetul de stat, iar restul va fi alocat din bugetul Aeroportului.
Extinderea proiectului de investiție presupune în primul rând construirea terminalului T4, care odată operaționalizat, va avea capacitatea întreținerii unui flux de 3.5 milioane pasageri/an, mai mult decât dublul capacității actuale.
Acest lucru înseamnă în al doilea rând transformarea terminalului T3 în spațiu destinat curselor interne, iar actualul terminal T2 va deservi partea de cargo.
De asemenea, în valoarea totală de extindere a Aeroportului Iași, de 447.270.880,56 lei cu TVA, este prinsă și mărirea capacității de parcare.
Odată finalizat acest proiect, va oferi călătorilor o experiență plăcută chiar înainte de a ajunge la terminal, prin modernizarea căilor rutiere de acces care vor face legătura cu viitoarea A8, prin zona comunei Aroneanu.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: