Home » National » 21 martie – Ziua Internațională a Poeziei

21 martie – Ziua Internațională a Poeziei

În fiecare an, pe 21 martie, se sărbătorește Ziua Internațională a Poeziei, începând din anul 1999. Ziua Internațională a Poeziei are ca scop influențarea oamenilor spre a descoperi și a promova arta poemelor.

Cea mai veche poezie din lume a fost scrisă în urmă cu mai bine de 6000 de ani. Aceasta se află astăzi la Muzeul Arheologic din Istanbul, Turcia. Poemul este scris pe o tăbliță de argilă si cuprinde versuri ale unui autor necunoscut pe care mireasa regelui Shu-Sin trebuia să i le recite acestuia în cursul unui ritual de virilitate.

Cel mai vechi poem epic din istorie are o vechime de 2000 de ani înainte de Hristos. Titlul acestuia este  „Epopeea lui Ghilgameş”, poemul fiind realizat cu scriere cuneiformă, pe 12 tăbliţe de lut. Be Like a Child”- Poemul tradus în cele mai multe limbi. În august 2010, la Festivalul de poezie Sri Chinmoy din New York, poemul a fost recitat de oameni din lumea întreagă, în 146 de limbi. Astfel a intrat în Cartea Recordurilor ca poemul tradus în cele mai multe limbi.

Cel mai frumos poem de dragoste este considerat “Cântec de mai”, scris de Johann Wolfgang Goethe. Versurile sale au impresionat milioane de persoane și încântă și astăzi, aproape 200 de ani mai târziu, o mulțime de cititori.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*