Home » Local » Asistență umanitară! Refugiații din Ucraina vor fi cazați la două licee din municipiul Vaslui

Asistență umanitară! Refugiații din Ucraina vor fi cazați la două licee din municipiul Vaslui

Consiliul Local Vaslui va aproba în ședința extraordinară de astăzi operaționalizarea următoarelor locații de cazare: Liceul Tehnologic Ion Mincu Vaslui și Liceul Ștefan Procopiu Vaslui. Decizia este luată în contextul războiului din Ucraina și a numărului mare de refugiați care tranzitează teritoriul județului Vaslui.

Scopul operaționalizării locațiilor de cazare este reprezentat de asigurarea cazӑrii, a hranei şi a materialelor de igienӑ personalӑ pe perioada staționării temporare a cetățenilor străini sau apatrizi, aflați în situații deosebite și care nu solicită o formă de privind azilul în România.

În ultimele zile, tot mai mulți refugiați din Ucraina tranzitează județul Vaslui. Creșterea de la o zi la alta este între două și trei autocare de persoane. Mai exact, dacă zilele trecute plecau în fiecare zi spre vama Palanca din Republica Moldova zece autocare pentru a îmbarca refugiați, în prezent este vorba de 16 autocare în fiecare zi.

„Ne dorim ca taberele din județul nostru să fie de tranzit și nu de cazare. Din UAT-uri am obținut locurile de cazare pe care le pot pune la dispoziție. Nu avem nevoie de prea multe locuri de cazare, deoarece oamenii vor să ajungă cât mai repede la locurile de destinație”, a spus Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui.

Conform ultimelor date oficiale, 7.522 de persoane au tranzitat vama Albița, din care 2.311 persoane din Ucraina. De la tabăra de refugiați de la Huși pleacă autocarele spre vama Palanca, de unde se întorc cu refugiați. După ce fac o pauză în tabăra de la Huși, refugiații sunt trasferați către alte destinații: 769 la București și 24 la Iași, iar 36 de persoane sunt cazate.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: