Home » Local » Ce trebuie să știți atunci când cumpărați un fier de călcat

Ce trebuie să știți atunci când cumpărați un fier de călcat

Vreți să aveți acel aspect impecabil, curat și călcat la prima clipă? Investiți într-un fier de călcat pentru a vă oferi posibilitatea de a netezi cutele de pe cămăși, bluze, uniforme, rochii și alte articole de îmbrăcăminte. Bonus: călcatul vă va economisi, de asemenea, bani pe termen lung, în comparație cu ducerea hainelor la o spălătorie profesională sau la o curățătorie chimică.

Costul unui fier de călcat poate varia, mai ales pentru fiare de călcat cu aburi de top, portabile și fără fir. Numărul și calitatea funcțiilor și cantitatea de putere – un fier de călcat Philips cu putere mare se încălzește rapid și își menține temperatura – influențează costul.

În afară de cost, poate doriți să testați un fier de călcat Philips, înainte de a-l cumpăra, pentru a determina dacă va fi confortabil de utilizat. De exemplu, mânerul unui fier de călcat ar putea fi prea mare pentru mâinile mici, sau aparatul ar putea fi prea greu pentru a fi folosit pentru o perioadă de timp. Verificați, de asemenea, dacă comenzile (în special setările pentru țesături) sunt ușor de văzut și de reglat.

Cel mai simplu fier de călcat, numit fier uscat, are o talpă plată (partea inferioară a fierului de călcat) cu un element electric care generează căldură. S-ar putea să fie nevoie să aveți la îndemână o sticlă de apă cu pulverizator pentru a adăuga umezeală țesăturilor atunci când călcați.

Un fier de călcat Philips cu aburi facilitează netezirea cutelor. Fierul de călcat cu aburi ideal ar trebui să includă o opțiune de călcare cu sau fără aburi pentru a vă oferi versatilitatea necesară pentru a vă descurca cu majoritatea țesăturilor.

Iată câteva caracteristici pe care ați putea dori să le explorați atunci când alegeți un fier de călcat cu abur.

  • Setări variabile de căldură: Fiarele de călcat de bază dispun, în general, de setări joase, medii și fierbinți. Fiarele de călcat de top includ mult mai multe setări de temperatură pentru a se potrivi unei varietăți mai mari de țesături.
  • Indicator de abur variabil: Acest indicator reglează cantitatea de abur eliberată, pe care veți dori să o controlați în funcție de țesătura pe care o călcați. De asemenea, poate opri aburul. Multe fiare de călcat includ o funcție anti-picurare pentru a preveni scurgerile atunci când călcați cu abur la temperaturi mai mici.
  • Spray: Această funcție de bază pulverizează hainele cu un jet fin de apă – o necesitate pentru majoritatea treburilor de călcat.
  • Explozie de abur: Această funcție produce o scurgere concentrată de abur care funcționează bine pentru călcarea țesăturilor naturale, cum ar fi inul, sau a celor grele, cum ar fi denimul. Explozia de abur este bună și pentru a supune cutele încăpățânate și pentru a curăța orificiile de aerisire de pe talpa fierului de călcat.
  • Abur vertical: Unele modele de fier de călcat Philips produc aburi în timp ce acesta este în poziție verticală, ceea ce vă permite să îl folosiți ca un aparat de abur pentru a îndepărta cutele de pe draperii, de pe hainele de pe umerașe sau de pe hainele de mătase care necesită o îngrijire specială.
  • Rezervor de apă transparent: Fie că este un simplu tub sau o cameră mare sub mâner, această caracteristică facilitează determinarea nivelului de apă disponibil.
  • Rezervor de apă detașabil: A putea scoate rezervorul facilitează umplerea acestuia. În plus, previne deversările accidentale sau revărsarea atunci când adăugați apă.
  • Capac pentru orificiul de umplere a apei: Multe fiare de călcat includ un capac pe orificiul de umplere cu apă (cu balamale sau glisant) pentru a ajuta la prevenirea scurgerilor.
  • Sistem anticalcar: Un astfel de mecanism reduce acumularea de sedimente, ceea ce ajută la prevenirea înfundării orificiilor de evacuare a aburului.
  • Oprire automată: Cu această funcție, un temporizator oprește aparatul atunci când acesta rămâne nemișcat pentru o perioadă de timp prestabilită. Acest lucru este deosebit de util dacă este posibil să vă distrageți atenția în timp ce călcați sau dacă sunteți sunat brusc. Nu trebuie să vă faceți griji că fierul de călcat a rămas pornit.
  • Cablu pivotant: Unele unități includ un mecanism pe cablu care permite rotirea la 360 de grade în orice direcție. Această caracteristică reduce stresul din interiorul cablului, precum și neplăcerile cauzate de faptul că acesta vă încurcă.
  • Cablu retractabil: Această caracteristică este un plus atunci când fierul de călcat este depozitat.
%d blogeri au apreciat: