Home » Local » Peste 50 de firme, controlate de polițiști. Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale în valoare 10.500 de lei

Peste 50 de firme, controlate de polițiști. Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale în valoare 10.500 de lei

În perioada 19 – 20  martie 2022,  polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui,  au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu polițiștii Serviciului de Investigați Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au derulat acțiuni, pe raza județului Vaslui, ce au avut drept scop prevenirea și combaterea faptelor negative din sfera comerțului, cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, în scopul diminuării impactului negativ asupra bugetului consolidat al statului, mecanismelor de funcționare ale pieței legale și eliminării concurenței neloiale.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 55 de agenți economici și legitimate peste 90 de persoane. În urma activităților derulate, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.500 de lei. Dintre acestea, 9 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 3 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, 12 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și 5 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult. Mai mult, au fost confiscați peste 1.100 de lei, precum și bunuri în valoare de peste 750 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: