Home » National » Ajutor umanitar de aproape 24 milioane de lei oferit refugiaților ucraineni din partea BOR

Ajutor umanitar de aproape 24 milioane de lei oferit refugiaților ucraineni din partea BOR

Biserica Ortodoxă Română şi Federaţia Filantropia  sprijinit refugiații ucraineni încă de la debutul războiului cu Rusia. Ajutorul umanitar este de 23.694.757 lei, a anunțat luni Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Ajutorul umanitar a fost oferit sub formă de bani (donații către refugiați, victime și copii), produse de strictă necesitate (hrană caldă, alimente, hrană pentru bebeluşi, produse igienico-sanitare, medicamente, pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.), dar și servicii sociale în derulare (de traducere – 29.111 beneficiari; de consiliere şi orientare – 15.582 beneficiari, medicale – 15.303 beneficiari şi educaţionale – 537 beneficiari).

În ceea ce priveşte cazarea refugiaţilor, locurile pentru aceştia se ridică actualmente la 12.665, dintre care 8.585 cu servicii de masă incluse.

În legătură cu organizarea de transporturi umanitare, în ultima săptămână au fost realizate încă 55 de transporturi în România, 23 de transporturi în Ucraina şi cinci transporturi în Republica Moldova. Valoarea acestor noi transporturi se ridică la suma de 2.409.776 lei.

Totodată, 594 de persoane donatoare au participat până în prezent la campania Patriarhiei Române „Donează sânge pentru Ucraina”.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*