Home » National » Aplicația InfoCons – UNICĂ, INDEPENDENTĂ SI TRANSPARENTĂ, utilizând tehnologia blockchain!

Aplicația InfoCons – UNICĂ, INDEPENDENTĂ SI TRANSPARENTĂ, utilizând tehnologia blockchain!

Aplicația InfoCons, unică la nivel internațional, dezvoltată independent și transparent, îți pune la dispoziție:

  • Acces la numerele de urgență la nivel național si județean – pot fi accesate direct din aplicație;
  • Acces la alertele Europene cu privire la produsele agroalimentare, actualizate zilnic
  • Scanarea codului de bare al etichetei unui produs și traducerea instantă a informațiilor de pe etichetă (peste 2 miloane produse in baza de date):
  • Tipurile și numericul de E-uri (aditivi alimentari),
  • Alergenii;
  • Ingredientele;
  • Cantitatea de zahăr;
  • Cantitatea de sare;
  • Caloriile;
  • Distanța de alergare, mers sau pedalat pentru arderea caloriilor din produsul scanat;
  • Lista cu produsele salvate;

2 milioane de produsele alimentare, buton SOS cu numere de urgență în mai multe limbi și alerte de siguranță alimentară actualizate zilnic – toate într-o singură aplicație!

Aplicația InfoCons disponibilă pe IOS, Android și Huawei!

Aplicația GRATUITĂ InfoCons este disponibilă pe IOS, Android și Huawei și poate fi descărcată, accesând: https://infocons.ro/aplicatia-infocons/?referer=infocons-home.

Pentru Android:

Pentru IOS:

Pentru Huawei:

Aplicația InfoCons utilizează tehnologia Blockchain

Aplicația InfoCons folosește tehnologia blockchain pentru stocarea conținutului media aferent produselor din baza de date. Vorbim aici despre imaginile și filmele pe care echipa InfoCons le-a cules pentru fiecare produs în parte.

Soluția de stocare descentralizată aleasă de InfoCons este Storj, companie a cărei misiune asumată este furnizarea de spațiu de stocare pentru un Internet descentralizat.

Ideea din spatele Storj este participarea tuturor cu resurse nefolosite la cea mai mare rețea de stocare din lume. Practic, orice companie sau persoană își poate pune la dispoziție spațiul nefolosit către blockchain-ul Storj. Storj folosește, mai departe, acest spațiu, pentru a stoca părți mici din fișierele încărcate de utilizatori. Astfel, un fișier aflat în Storj este salvat în mai multe piese care sunt unite când acesta este consumat de un client (aplicația InfoCons în acest caz). Astfel, informațiile sunt livrate foarte rapid și în deplină siguranță.

Aplicația GRATUITĂ InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu informații utile, corecte, transparente și pe înțelesul tuturor!

Fie că sunt în supermarket sau acasă, consumatorii pot scana codurile de bare de pe produsele pe care vor să le achiziționeze sau consume, pentru a afla toate informațiile de pe etichetă într-o fracțiune de secundă. Mai mult decât atât, în urma scanării codului de bare, aplicația InfoCons îi atenționează pe consumatori cu privire la numărul și denumirea alergenilor regăsiți în produsul scanat.

Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari (într-un limbaj ușor de înțeles), cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, alergenii și caloriile – informații care de cele mai multe ori sunt scrise foarte mic , într-un limbaj mult prea tehnic sau sunt produse a căror etichetă nu mai este vizibilă, în special cele congelate

Aplicația GRATUITĂ InfoCons facilitează accesul la numerele de urgență naționale, locale (pe județe) și internaționale în mai multe limbi. Dacă pentru România, numerele de urgență sunt afișate în română, engleză și ucrainiană – dat fiind contextul pe care îl traversăm- pentru celelalte țări, consumatorii pot găsi numerele de urgență afișate în engleză și limba țării selectate/în care se află!

Alertele de siguranță alimentară de la nivelul Uniunii Europene, actualizate pe măsură ce apar, sunt afișate pe aplicația InfoCons în română și engleză, menționându-se țările vizate. Pentru fiecare alertă de siguranță alimentară este menționat gradul de risc:  scăzut, nedeterminat și până la serios. În acest context, consumatorii sunt avertizați în timp util și pot lua atitudine! Astfel, produsele ce fac obiectul alertelor de siguranță alimentară pot fi evitate de către consumatori și astfel, multe probleme pot fi eliminate din timp!

Cum funcționează Aplicația GRATUITĂ InfoCons?

Aplicația InfoCons este organizată într-o manieră minimalistă, având secțiuni și butoane denumite intuitiv, alături de pictograme descriptive. Astfel, fiecare consumator poate accesa simplu și rapid secțiunile și butoanele din aplicația InfoCons, fără să întâmpine probleme. Iar, pentru a veni în sprijinul consumatorilor, în cele ce urmează poate fi regăsit un mini-ghid al secțiunilor și butoanelor din aplicația GRATUITĂ InfoCons:

Butonul 1 – Odată deschisă aplicația InfoCons, consumatorul este întâmpinat de două butoane. Butonul „Scanează Codul de Bare” permite, întocmai cum descrie și denumirea, scanarea codurilor de bare de pe produsele pe care consumatorul dorește să le achiziționeze sau consume. Acasă sau în supermarket, la benzinărie sau la magazinul din colț, consumatorul poate scana produsele pe care dorește să le achiziționeze/consume pentru a afla instant: ingredientele, alergenii, numericul și tipul E-urilor, cantitatea de sare, cantitatea de zahăr, calorii, dar și cât trebuie consumatorul să meargă, alerge sau pedaleze pentru a arde caloriile din produsul scanat.

Butonul 2- Apăsarea botonul cu numărul 2  denumit „SOS” îl direcționează pe consumator către lista cu numerele de urgență aferente României, afișate în trei limbi: română, engleză și ucrainiană.  Mai departe, în funcție de zona în care se află, consumatorul poate selecta județul din lista ce cuprinde toate județele țării. În urma selectării, vor fi afișate numerele utile din județul vizat, în limbile română și engleză.

Butonul „SOS” depășește granițele României, cuprinzând numerele de urgență din afară. Bara de căutare, îi permite consumatorului să selecteze țara în care se află, pe care dorește să o viziteze sau în care lucrează pentru a afla ușor și rapid numerele de urgență de pe teritoriul țării respective. Afișarea acestor numere este disponibilă în engleză și limba țării selectate.

Apelarea numerelor de urgență poate fi realizată direct din aplicație prin apăsarea pe numărul de interes.

Butonul 3- Acest buton, denumit cu ajutorul pictogramei de informație „i” , trimite consumatorul direct către lista actualizată a alertelor de siguranță alimentară în conformitate cu standardele Uniunii Europene. Alertele de siguranță alimentară, afișate în ordine cronologică (de la cea mai recentă, la cea mai veche), cu descriere explicităcuprinzând țările vizate și gradul de risc(de la scăzut, nedeterminat și până la serios), sunt esențiale pentru consumatori, fiindu-le de ajutor în alegerea produselor în cunoștință de cauză. Astfel, dacă un produs este vizat de una dintre alertele de siguranță alimentară, consumatorii pot evita achiziționarea acestor produse și pot evita problemele ce pot apărea.

Butonul 4 – Acest buton este destinat mesajelor de informare cu privire la îmbunătățirea aplicației: noi opțiuni, actualizarea bazei de date cu produse (în acest moment fiind 2 milioane de produse în baza de date), dar și studiilor și testelor comparative desfășurate de InfoCons pe diverse categorii de produse. Asemenea unui newsletter plin cu informații utile, butonul „i” semnalează apariția unui nou studiu sau a unei noi opțiuni apărute în aplicație, printr-o notificare -”bulină roșie”.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: