Home » National » Iași: Tot mai puțini oameni aleg să viziteze fosta capitală a Moldovei

Iași: Tot mai puțini oameni aleg să viziteze fosta capitală a Moldovei

O analiză a datelor furnizate de INS privind turismul în județul Iași în 2021 ne arată o imagine dezastruoasă: mai puțin de 10% dintre turiștii atrași sunt străini și au fost mai puțini decât în primul an al pandemiei.
Mai mult, chiar și cei români care vin aici optează pentru variante modeste de cazare și rămân, în general, o noapte sau cel mult două. Este imaginea unui turism al sărăciei, pentru că nivelul cazărilor alese arată în mod direct și câți bani vor cheltui acești oameni în rest.
Acestea sunt cifrele unui dezastru care se accentuează și nu poate fi dată vina exclusiv pe pandemie. În anul trecut s-a făcut turism intensiv pe parcursul întregii veri, numai că au fost pline charterele cu ieșeni care au plecat în diverse destinații, în vreme ce străinii și românii au ocolit Iașul.
Nici la nivelul municipiului, nici al județului nu avem o viziune minimală privind dezvoltarea turistică a Iașului. Doar vorbe goale, strategii fade și taxe de turism încasate de pomană de la operatorii economici.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*