Home » Local » Parohiile Vîltotești, „Sf. Petru și Pavel” Bârlad și Biserica Penticostală ,,Maranata”, Băcești primesc 130.000 de lei

Parohiile Vîltotești, „Sf. Petru și Pavel” Bârlad și Biserica Penticostală ,,Maranata”, Băcești primesc 130.000 de lei

Consiliul Județean (CJ) Vaslui reia alocarea de fonduri financiare pentru unitățile de cult di județ. În cadrul ședinței ordinare de astăzi, consilierii județeni vor aproba un proiect de hotărâre, prin care se alocă o sumă totală de 130.000 lei pentru mai mult unități de cult. Astfel, se alocă Parohiei Vîltotești, sat Vîltotești, comuna Viișoara sprijin financiar în valoare de 40.000 lei pentru continuarea executării lucrărilor de construire la biserica de la filia Tămășeni, cu hramul ,,Sf. Arh. Mihail si Gavriil”, din localitatea Dodesti, comuna Dodești.

De asemenea, Parohiei ,,Sf. Petru și Pavel” din municipiul Bârlad se acordă un sprijin financiar în valoare de 60.000 lei pentru continuarea lucrărilor de arhitectură, dotare și amenajare a bisericii parohiale situată în municipiul Bârlad.

Nu în ultimul rând, se virează Bisericii Penticostale ,,Maranata”, sat Băcești, comuna Băcești un sprijin financiar în valoare de 30.000 lei pentru continuarea lucrărilor de construire la lăcașul de cult din satul Băcești, comuna Băcești.

„La baza întocmirii proiectului de hotărâre se află solicitarea Episcopiei Hușilor nr.968/11.03.2022, în calitatea sa de unitate centrală de cult, împreună cu cererile celor două unități de cult din județul Vaslui, precum si solicitarea Cultului Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România nr. 144 /01.02.2022, în calitatea sa de unitate centrală de cult a Bisericii Penticostale „Maranata”, localitatea Băcești”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: