Home » National » A fost promulgată legea prin care sunt înăsprite amenzile pentru comercializarea de țigări și alcool minorilor

A fost promulgată legea prin care sunt înăsprite amenzile pentru comercializarea de țigări și alcool minorilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care înăsprim amenzile și introducem inclusiv sancțiunea de închidere a unităților pentru cei care vând țigări și alcool minorilor.
–  Nerespectarea interdicţiei de a vinde produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani se sancţionează cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere.
Săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.
–  Totodată, conform legii promulgate, poate fi dispusă măsura suspendării activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*