Home » National » Nava Școală „Mircea”, Ambasadorul Onorific în Serviciul României pe mările și oceanele lumii, pornește în primul marș din acest an

Nava Școală „Mircea”, Ambasadorul Onorific în Serviciul României pe mările și oceanele lumii, pornește în primul marș din acest an

La bordul velierului, se află 94 de elevi din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ioan Murgescu”. Pe timpul marșului, sunt planificate escale în porturile Souda din Grecia, Sète din Franța, Castellón din Spania, Napoli din Italia și Istanbul din Turcia, urmând să revină la Constanța la data de 17 mai, chiar în ziua în care nava marchează 83 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române.
Vor fi plecați pe mare aproximativ 2 luni, vor sărbători Paștele alături de românii din Castellón, Spania și vor acosta în 5 porturi.
Se vor instrui zilnic și vor deveni mai buni, mai pregătiți pentru cariera aleasă, cea de maistru militar în marină. Alături de cei 94 de elevi de anul I se află la bordul velierului echipajul și instructorii, care vor avea grijă de ei. Unul din ei este Tomiță Mihai, maistru militar clasa a II-a, și azi de ziua lui de naștere a plecat în al șaselea marș de instrucție din cariera lui cu Nava Școală “Mircea”.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*