Home » National » La noapte vom trece la ora de vară. Ceasul va fi dat cu o oră mai înainte, iar ziua de 27 martie va fi cea mai scurtă din an

La noapte vom trece la ora de vară. Ceasul va fi dat cu o oră mai înainte, iar ziua de 27 martie va fi cea mai scurtă din an

Pregătiți să dați ceasul cu o oră înainte? În acest weekend trecem la ora de vară. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică vom dormi cu o oră mai puțin, ora 3 devenind ora 4. În noaptea de 26 spre 27 trecem la ora de vară. Weekendul trecut ne-a adus echinocțiul de primăvară, adică debutul primăverii astronomice.

Se spune că ziua de duminică este cea mai scurtă zi din an, având doar 23 de ore. Totodată, scopul acestui proces este de a ne bucura o perioadă mai lungă de timp de lumina soarelui. În prezent, foarte puține țări au decis să mențină această trecere la ora de vară. Cel care a venit cu această idee este omului de știință Benjamin Franklin, care și-a dorit să beneficieze de lumina naturală pentru a nu mai da bani pe lumânări sau lămpi cu ulei.

Cum ne afectează trecerea la ora de vară

Trecerea la ora de vară vine cu o schimbare majoră pentru oameni. Acest proces ar putea afecta psihicul și starea de sănătate a populației, care nu a avut suficient timp de acomodare cu ora de vară. Modificarea orei poate influența oamenii prin stări de stres, anxietate, nervozitate, oboseală sau chiar depresii.

Schimbare majoră va fi resimțită diferit de fiecare persoană în parte. Totodată, unii oameni pot avea dereglări hormonale pentru că vor exista anumite dereglări ale ceasului biologic.

Ora de vară se va încheia pe 30 octombrie, când vom trece la cea de iarnă.

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura