Home » National » O delegație formată din E.S. doamna Mahrah Alshaya AL – ALI, însărcinat cu afaceri a.i. Ambasada Emiratelor Arabe Unite în România și domnul Ahmed Khalifa ALDHAHERI au făcut o vizită la sediu DSU

O delegație formată din E.S. doamna Mahrah Alshaya AL – ALI, însărcinat cu afaceri a.i. Ambasada Emiratelor Arabe Unite în România și domnul Ahmed Khalifa ALDHAHERI au făcut o vizită la sediu DSU

În data de 25 martie 2022, o delegație formată din E.S. doamna Mahrah Alshaya AL – ALI, însărcinat cu afaceri a.i. Ambasada Emiratelor Arabe Unite în România și domnul Ahmed Khalifa ALDHAHERI, atașat din cadrul aceleași ambasade au efectuat o vizită de lucru la sediul DSU.
Întâlnirea de astăzi urmărește de o manieră prioritară conclucrarea și acordarea de sprijin reciproc în vederea oferirii întregului suport cetățenilor ucraineni.
Discuțiile purtate au vizat pe de-o parte, prezentarea situației actuale regăsită la granițele țării, acțiunile întreprinse de instituțiile statului cu rol în gestionarea situației generate de afluxul de persoane refugiate/strămutate pe teritoriul României în urma conflictului din Ucraina dar și misiunile specifice de oferire de sprijin, acțiuni umanitare, derulate prin prisma colaborării strânse între instituțiile guvernamentale și societatea civilă.
Totodată, în cadrul întâlnirii, șeful DSU a vorbit distinșilor invitați despre organizarea centrelor de comandă de la nivelul județelor de prim răspuns, unde au fost dislocate persoane din cadrul IGSU dar și din cadrul DSU.
Discuțiile purtate au vizat și modalitățile de lucru, din punct de vedere operațional, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere, activitățile derulate de personalul detașat la CNCCI, colaborarea și schimbul de informații și coordonare cu celelalte celule de lucru din județele de prim răspuns dar și relaționarea acestora atât cu societatea civilă cât și cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale internaționale prezente la Centrul Național.
De asemenea, s-au purtat discuții și despre deschiderea primului Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, în județul Suceava.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*